Marilyne Canto

Marilyne Canto

From Wikipedia, the free encyclopedia
Marilyne Canto
Marilyne Canto en sept. 2013 au FIFF de Namur.jpg

Image result for MARILYNE CANTO

Image result for MARILYNE CANTO

Image result for MARILYNE CANTO

Image result for MARILYNE CANTO
Born (1963-11-18) 18 November 1963 (age 54)
Paris, France
Occupation Actress
Years active 1978-present

Marilyne Canto (born 18 November 1963) is a French actress and film director.[1] She won the 2007 César Award for Best Short Film for Fais de beaux rêves.[2]

Selected filmography[edit]

Year Title Role Notes
1978 Holiday Hotel
1996 When the Cat’s Away
1999 Nadia and the Hippos
2001 The Milk of Human Kindness
2003 After You…
2004 Folle embellie
2006 Comedy of Power
2007 Vous êtes de la police?
2008 Like a Star Shining in the Night
2009 Un soir au club
2011 Iris in Bloom
The Snows of Kilimanjaro
2014 The Price of Fame
2016 Fool Moon
Actress (109 credits)
 2016-2018 Alex Hugo (TV Series)
Commissaire Dorval

Celle qui pardonne (2018) … Commissaire Dorval
Pour le meilleur et pour le pire (2018) … Commissaire Dorval
Marche ou Crève (2018) … Commissaire Dorval
L’homme perdu (2017) … Commissaire Dorval
Sur la route (2017) … Commissaire Dorval
 2017 Ex-voto (Short)
La mère
 2017 After the War
Marianne
 2017 The Starry Sky Above Me
Laetitia
 2017 Pris de court
Muriel
 2017 The Affair (TV Series)
Isabelle

Episode #3.10 (2017) … Isabelle
 2016 La loi de… (TV Mini-Series)
Catherine

Mauvaise graine (2016) … Catherine
 2016 Daydreams
Evelyne
 2016 Fool Moon
Eve
 2015 Les Dames (TV Series)
Roussel

Dame de Glace (2015) … Roussel
Dame de Feu (2015) … Roussel
 2014 The Price of Fame
La secrétaire médicale
 2013 Juke-Box (Short)
Dr. Andreux
 2013 Sense of Humor
Elise
 2013 The Film to Come
Suzanne
 2013 Tenderness
Lise
 2012 Hopper Stories (Short)
Woman
 2012 Armed Hands
Brigitte, la mère de Maya
 2011 Iris in Bloom
La mère d’Alexandre
 2010 Fracture (TV Movie)
Sandoval
 2010 Les petits meurtres d’Agatha Christie (TV Series)
Thérèse Baillon

Le chat et les souris (2010) … Thérèse Baillon (as Maryline Canto)
 2010 Camping 2
Valérie
 2010 Lies (TV Movie)
Véronique Richepois
 2010 Suite parlée
‘La vérité’
 2009 Just for Sex (Short)
Marilyne
 2009 Sous un autre jour (TV Movie)
Mme Grangier
 2009 Un soir au club
Suzanne
 2009 Bitter Victory
Géraldine Wood
 2009 French Courvoisier (Short)
 2009 One for the Road
Carol
 2009 Suite noire (TV Series)
Sophie

La musique de papa (2009) … Sophie
 2009 Yuki & Nina
Camille, la mère de Nina
 2009 All About Actresses
Réalisatrice Marina Foïs
 2008 Like a Star Shining in the Night
Dr. Camille Bamberger
 2008 C’est dimanche! (Short)
Le proviseur (voice)
 2008 Born in 68
Dominique
 2008 Scénarios contre les discriminations (TV Series short)

Et si… (2008)
 2007 Opération Turquoise (TV Movie)
Laure Nadal
 2007 La vie d’artiste
La soeur d’Alice
 2007 Vous êtes de la police?
Monique Laval (as Maryline Canto)
 2007 La surprise (TV Movie)
Louise
 2007 Poison d’avril (TV Movie)
Nathalie
 2006 Ce que je vous dois (Short)
L’infirmière
 2006 Private Life
Geneviève
 2006 La terre ferme (Short)
 2006 Comedy of Power
Erika
 2005 Fais de beaux rêves (Short)
Élise
 2005 Poulet-Poulet (Short)
 2004 Fabien Cosma (TV Series)
Anne Pouget

D’un battement de cils (2004) … Anne Pouget
 2004 Frères
La jeune femme
 2004 Folle embellie
Colette
 2004 Illustre inconnue (Short)
Alice
 2003 Après Vous
Christine
 2003 Saltimbank
Eve La Rochelle
 2002 Edouard est marrant (Short)
Hélène
 2002 Le ballon prisonnier (Short)
 2002 Étrangère
La fille de Margot
 2001 C’est la vie
Brigitte
 2001 The Milk of Human Kindness
Christelle
 2000 30 Years
Laura
 2000 Retiens la nuit (TV Movie)
Claire
 1999 Singerie (Short)
Monique
 1999 La crèche (TV Series)
Sophie

Une place en crèche (1999) … Sophie
La faute des autres (1999) … Sophie
 1999 Trois ponts sur la rivière
Sophie, Claire’s friend
 1999 La vie d’un autre (TV Movie)
Léa
 1999 L’histoire du samedi (TV Series)
Madame Bozzi

Trois saisons (1999) … Madame Bozzi
 1998 Mirage noir (TV Movie)
Elisa
 1998 P.A.C.T. – Vivre avec son traitement (Video short)
La psy
 1998 Le goût des fraises (TV Movie)
Marianne
 1998 Melody for a Hustler
Marianne
 1997 Les robes (Short)
 1997 The Other Shore
Lisa
 1997 Western
Marilyne
 1997 Un printemps de chien (TV Movie)
Patricia
 1997 Marion
Teacher
 1996 Tykho Moon
La réceptionniste
 1996 Chameleon
Esther, la patronne du bar
 1996 When the Cat’s Away
La femme flic
 1995/I La poudre aux yeux
Juliette
 1994 Dans un grand lit carré (Short)
Louise
 1994 Les ailes du plaisir (Short)
 1993 Grand bonheur
Judith
 1992 Lents que nous sommes (Short)
 1991 L’amour en deux
Hélène
 1990 S.O.S. disparus (TV Mini-Series)
Jocelyne

Ce train ne prend pas de voyageurs (1990) … Jocelyne
 1988 Quand je serai jeune (Short)
 1987 Nouilles (Short)
Jojo
 1986 États d’âme
Catherine
 1986 L’été 36 (TV Movie)
Maryvonne
 1986 Danger Passion (TV Movie)
Albany
 1985 Emmenez-moi au théâtre (TV Series)
Dafné

Angelo, tyran de Padoue (1985) … Dafné
 1985 Les lendemains qui chantent (TV Movie)
Claire
 1982 Qu’est-ce qui fait craquer les filles…
Marie-Lise, Cervoise’s secretary
 1982 Elle voit des nains partout!
Le Petit Chaperon rouge (as Marilyn Canto)
 1981 Pause-café (TV Series)
Béatrice (1982)
 1978 The Key Is in the Door
Lola (as Maryline Canto)
 1978 Holiday Hotel
Juliette Guedel
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s